LÆRER

ITCCA er etablert for å videreformidle den originale taiji i Yang-stilen. Organisasjonen holder seg til mester-svenn-tradisjonen, som oppbevares av mester Chu. Han autoriserer hver lærer og gir dem årlig privatundervisning, som også inkluderer en nivåprøve. Slik opprettholdes et høyt nivå og kvalitet i ITCCA-undervisningen og blant ITCCA-lærere.

Mika Määttänen leder virksomheten til ITCCA i Finland og har ansvar for å gi opplæring og holde avanserte kurser for lærere i Finland. Han har utøvd det originale Yang-stil taiji siden 1996 og har vært privatstudent for mester Chu siden 2005. Fra 2017 og videre er han også ”special student” for mester Chu.

”Jeg flyttet til Belgia i 1996 og startet å praktisere den originale yang-stilen tai chi chuan på en lokal ITCCA-skole. Jeg hadde tidligere prøvd ulike typer tai chi og fant ut av at dette passet meg best. Jeg deltok på mester Chus seminar for første gang i 1997 og har helt siden vært imponert av dybden i hans undervisning; det er som å skrelle en løk med alltid nye lag. Jeg startet å undervise i den originale yang-stilen tai chi chuan i Finland i 2005 og ble mester Chus privatelev. I løpet av ti år har jeg lært opp cirka 20 instruktører som underviser i hele Finland.

For meg er tai chi en holistisk øvelse som er like mye mental som fysisk. Den påvirker utøverens liv på så mange måter. Den påvirker selvfølgelig helsa på mange positive måter, men den gjør også personen mer avslappet, rolig og bevisst.”