TAIJI

”Den som utøver taiji, blir smidig som et barn, sterk som en vedhogger og rolig som den vise.” – Kinesisk ordspråk

TAIJI – ENERGI FRA AKTIV AVSLAPNING

Den tradisjonelle kinesiske kunsten, taiji (tai chi, taijiquan, tai chi chuan) lærer utøveren til å benytte energien (qi, chi) som kommer – ikke av muskelstyrken – men av aktiv avslapning.

Kjennetegnet til taiji er en langsom, sofistikert og flytende serie av bevegelser, som kalles en form.
De myke bevegelsene som passer til folk i alle aldre gjør at stilen utøves i dag hovedsakelig av helsemessige årsaker. Taiji i sin mer avanserte form er også en ikke-voldelig, effektiv kampkunst, og effekten av alle bevegelsene kan testes i parøvelser.

BLI KVITT SPENNINGER OG PRESS MED TAIJI

Musklene til et småbarn er ikke utviklet fullt ut, men barnet kan bevege seg energisk og uproblematisk og kan overraskende sterkt gripe ting. På samme måte hjelper taiji sammen med tilhørende qigong- (chi kung) øvelser til å slippe spenninger og nåtidens press hos utøveren. Utøveren kan finne sin opprinnelige livskraft når energien ikke tapes forgjeves.

Tai chi og qigong bringer mer glede og harmoni.

MER NATURLIG BEVEGELSE MED TAIJI

Enhver bevegelse læres systematisk.
Det sunne forholdet mellom kroppens senter, vertikalaksen, armer, bein og hode fører til:
• åpning av ledd
• mer ubesvært pust
• dypere avslapning
• trivsel i forbindelse med mosjon.
I den originale Yang-stilen prøver man de ulike bevegelsene alene og sammen med partner ved å skyve, puste og hoppe. På denne måten nærmer man seg den naturlige bevegelsen, hvor spenningene og blokkeringene i kroppen etter hvert blir luket bort.

TAIJI OG QIGONG HELBREDER HELHETLIG

Taiji – som har sine røtter i kinesisk filosofi – er basert på harmonisk skiftning av de to motkreftene – yin og yang. Den gir verktøy for å handle mer bevisst og optimalt også i hverdagssituasjoner. Taiji og qigong tilsammen helbreder sinnet og kroppen og forbedrer motstandskraften, stoffskiftet, konsentrasjonsevnen og mestring av stress.